Prolight Diagnostics tecknar kommersialiseringsavtal för PLD Micro Flex

Prolight Diagnostics AB meddelar idag att bolaget har undertecknat ett kommersialiseringsavtal för sin point-of-care (POC)-plattform PLD Micro Flex med bolagets teknologi- och utvecklingspartner, The Technology Partnership plc (TTP), i Cambridge, Storbritannien. Enligt avtalet kommer TTP att driva vidareutveckling och pågående externa initiativ och diskussioner i syfte att säkra en industriell partner till PLD Micro Flex. Prolight Diagnostics kommer att få ersättning när framtida intäkter genereras.

”Vi tror starkt på PLD Micro Flex-tekniken men måste prioritera våra resurser. Vi valde TTP som vår kommersialiseringspartner eftersom TTP har detaljerad kunskap om plattformen och ett omfattande kommersiellt nätverk på diagnostikmarknaden. TTP har det tekniska kunnande och den affärsutvecklingsexpertis som krävs för att driva pågående externa initiativ och diskussioner, i syfte att säkra rätt industriell partner för PLD Micro Flex. Genom avtalet kommer Prolight Diagnostics att få ersättning i takt med att framtida intäkter genereras”, säger Ulf Bladin, vd för Prolight Diagnostics.
 
”Efter att ha arbetat med Prolight för att utveckla PLD Micro Flex-plattformen är vi glada över att vara en del av nästa steg i kommersialiseringen. Vi ser fram emot givande diskussioner när vi söker en kommersiell partner för plattformen och tekniken”, säger Giles Sanders, chef för diagnostik på TTP.
 
PLD Micro Flex, som kombinerar TTPs teknik (Flex Membrane-tekniken) och Prolight Diagnostics teknik (ELISA-teknologi i mikroformat), har potential att uppnå likvärdiga testprestanda som sjukhuslaboratorier i ett format som lämpar sig för vida distribuerade diagnostiska tester.
 
Om TTP
TTP är ett ledande teknikutvecklingsföretag baserat nära Cambridge, Storbritannien, med cirka 240 forskare och designers som arbetar med spjutspetsföretag över hela världen för att ta avancerad teknik till marknaden.